Værkstedslamper

Hou loppemarked er et godt sted at finde guld – især hos min loppeven Niels. Efter første runde fandt jeg Lyngby gryden, som er i samme design som mine to fade. Næste runde fandt jeg den store grønne solfanger med solvognsmotiv. Bagved havde han gemt tre hvide værkstedslamper, som han viste mig. Jeg forsøgte at få ham til at bytte med mine to orange af slagsen, som jeg ikke rigtig kan forliges med. Det lykkes ikke – han ville kun sælge dem samlet. En time senere og en bil fyldt af skønne ting, så måtte jeg alligevel omkring ham for tredje gang. Jeg endte med alle tre lamper i bilen til en fornuftig pris.

Det betyder så, at jeg nu har to orange værkstedslamper til salg med originale stofledninger. Der er billede af en af dem længere nede på siden. De er meget flotte med meget minimale brugsspor.

DE ORANGE VÆRKSTEDSLAMPER ER IKKE LÆNGERE TIL SALG – ku ikke nænne det, så nu har jeg fundet plads til dem på mit hjemmekontor :-)
image

Dåser altså …

Skulle jo slet ikke samle på dåser, men er nu helt solgt. Har tit kikket på billeder af Anita Vangels ting, men er gået langt udenom dåser, for jeg har jo slet ikke plads til mere. Men denne lille smukke ting kom alligevel med hjem og nu er der ikke noget at gøre – må have flere :-)

Anita Vangel dåse

Anita Vangel dåse

Krukkesamling

Ahhhh årets første udendørs loppemarked i går for mit vedkommende. Det har været en lang vinter og et travlt forår med alt muligt andet. Nu er det for alvor blevet sommer. Dagens bedste fund var denne “Rumptopf” krukke. Den skal være den første i en samling af krukker og vaser, som skal stå på min tomme repos. Som I kan se af billedet, så ser den lidt ensom og lille ud lige nu, men forhåbentlig kommer der snart selskab og vinklen snyder, så billedet ser meget større ud og krukken mindre end i virkeligheden. Jeg glæder mig til, at hele reposen er fyldt :-)

IMG_0725IMG_0726

 

 

Tenera skåle

Har startet en lille samling af Tenera skåle fra Aluminia/Kgl. Den ene er fra Aluminiatiden (den nederste) og de to er fra, hvor det var blevet til Kongelig. Aluminiaskålene er mest eftertragtede – ikke fordi de ser anderledes ud, men måske fordi de er ældre – jeg ved det ikke.

Sukker og fløde Blå Eld

Så smukt og så enkelt – har i et stykke tid ønsket mig sukker og flødesættet til min blå eld tekande, men jeg synes de var lige dyre nok på nettet og i antik/retrobutikkerne – og så er der altså osse mere sport i at finde tingene på markeder:-) Så i går stod det og ventede i Gigantium og jeg fik pruttet prisen ned til, hvor jeg syntes, det var okay.

Man behøver ikke have alt fra et stel for at dække fint op til te. Faktisk kan jeg nok bedre lide, når man sætter tingene sammen på sin egen måde. Her er det Mon Amie krus fra Rørstrand og et danildfad sammen med blå eld.

Calypso

Calypso fra Rørstrand er ikke så kendt og eftertragtet som picknickstellet, men fint er det og så passer det bare så fint i farverne sammen med kronjydenkrukkerne  (og en enkelt Californiavase)

Rørstrand og Kronjyden i skøn forening

 

Muligvis også kandesamler?

Med nyindkøbt Viola thekande er det gået op for mig, at jeg da vist har en lille fetish for kander.

Troede egenligt, at Viola kaffekanden var til the, men med den rigtige thekande kan jeg se, at det er en kaffekande.

Vil godt sælge de to kaffekander – både Danild Harlekin/blå flamme og Violaen, da jeg ikke kommer til at servere kaffe i dem. Violaen er i stykker indvendigt i låget, men det ses ikke og man kan stadig hælde af den. Se beskrivelse af danild kanden på salgssiden, hvis du er interesseret. Jeg ved ikke, hvad Violaen skal koste, men giv et bud, og så ser vi på det :-)

Viola kaffekanden er SOLGT :-)

 

Er jeg nu blevet Kronjydensamler?

Jeg ved ikke helt, hvordan det er sket, at jeg lige pludselig er i besiddelse af ikke mindre end 9 Kronjyden krydderikrukker – oven i købet uden at have haft den store tegnebog oppe.

De stod bare der på 2 loppemarkeder og ventede på mig.

Der var ikke mindre end 4 mere eller mindre sjældne farver imellem og oven i købet en med engelsk tekst – nemlig pebber. Må indrømme, at jeg slet ikke havde lagt mærke til, at det stod på engelsk, før der var én af mine læsere, som gjorde mig opmærksom på det.

Som jeg har skrevet tidligere, så købte jeg de to pastelfarvede til Mette-Marie. Man kan sige, at det var dumt, når jeg nu lige pludselig har fået starten på en samling selv, men jeg er helt sikker på, at Mette-Marie værdsætter dem mere end jeg :-) Jeg er da heller ikke helt sikker på, om jeg skal beholde dem jeg har nu, men smukke er de godt nok og de pynter gevaldigt på min skænk :-)

 

Kronjyden krydderikrukker

Længe siden jeg har gjort et rigtigt godt fund, men så stod de lige der i Hou – krydderikrukkerne fra Kronjyden. Har hørt meget om dem og ved, at der er mange, som samler på dem – deriblandt min loppeven Mette-Marie. Har købt salt og pebersættet til mig selv og de pastelfarvede kardemomme og vanilje for Mette-Marie.

Har siden fundet ud af, at netop de pastelfarvede er svære at finde og temmelig dyre, så det var et rigtigt godt køb og Mette- Marie er svært tilpas :-)